Om oss på Läkarintygdirekt


Varför finns vi?

Utfärdande av läkarintyg är ett lågt prioriterat område inom vården. Detta resulterar i långa väntetider och i regel så måste besöket ske på arbetstid. Inom logistik och transport så är stillastående fordon en stor kostnad och därför ser vi helg och kvällsöppet som en självklarhet.

Oavsett om det gäller företag eller dig som privatperson så ska läkarbesöket kunna planeras effektivt!

Varför ska du välja Läkarintyg Direkt?

Vi har öppettider som passar de som inte har tid att komma på besök under arbetstid. Vi har hög kompetens från mottagande till undersökning och sedan utfärdande av intyg.

Er lastbil, taxi, buss eller annat färdmedel behöver inte stå still under arbetstid.

Besöket kan ske efter arbetstid och därmed förlorar ni inte inkomster.

Vi har språkkunnig personal.

Vad gör vi?

Vi hjälper dig som behöver ett eller flera intyg utfärdade av läkare med svensk legitimation. Vanligast är intyg för olika typer av yrkesutövningar med höga krav på vakenhet, neurologisk stabilitet samt intyg rörande försäkringsfrågor. Vissa intyg kräver även att frihet från missbruk kontrolleras.

Några exempel är:

  • Du som ska söka eller förnya körkort för buss, lastbil eller taxi.
  • Försäkringsfrågor som kräver ett intyg på antingen friskhet eller sjukdom/hinder.
  • Yrken kopplade till trafiksäkerheten inom spårväg, så som lokförare, de som leder eller övervakar spårtrafik, de som bedömer fordon eller spåranläggningar.
  • Sjömän, alla typer av sjöfart, alltid i enlighet med STCW Manila sedan 2017.
  • Om det intyg du söker inte finns med på hemsidan så vill vi gärna att du kontaktar oss på antingen telefon eller E-post, så kontrollerar vi ifall det går att ordna.

Vad ingår i besöket?

Oavsett intyg eller frågeställning ingår alltid en undersökning av hjärta, lungor och blodtryck.

Vid behov kan vi även komplettera med relevanta blodprover och urinprover. De laboratorier vi samarbetar med har provstationer över hela Stockholm så du kan gå till den som är smidigast för dig, de flesta har drop-in-tider där du kan lämna prov när det passar, så du behöver inte tänka på att fasta inför ditt besök hos oss.

Vid vissa kroniska sjukdomar, tex diabetes, kan vi behöva hämta in information från din behandlande läkare, om du ger ditt medgivande kan vi ofta göra det per telefon redan samma dag. Om du vet med dig att du har ett medicinskt tillstånd som kan innebära ett hinder eller kräva extra eftertanke för ditt intyg, ta gärna med dig journalkopior, så kan vi göra en snabbare bedömning och skriva ett bättre intyg.

Värdegrunder

Vi har kunden och individen i fokus. För oss innebär det att vi alltid ska göra rätt för oss samt vara tillgängliga för frågor och särskilda behov.

Vi arbetar med 3 utvalda värdegrunder på arbetsplatsen ANSVAR, JÄMLIKHET & RESPEKT. 

Involvera våra medarbetarna tidigt genom att efterlysa våra värdeord som beskriver företagskulturen. Delaktighet är viktigt för att få ett mångsidigt och bra arbetsplats.Läkarintyg Direkt

Hos oss bokar du enkelt en tid för ditt läkarintyg. Nedan ser du våra vanligaste intyg men vi gör många fler. Välkommen att boka tid!

Nyhetsflöde

Läkarintyg Direkt - En del av DNZ Doctor AB